Champis

  


Min sötnoskanin vill inte äta alls mycket i dag heller. Jag var ute och plockade lite maskrosblad till honom och dem krängde han direkt. Men ingenting annat  går ner. Han har gnagat pyttelite på en morot, men varken vatten, pellets, hö eller sallad verkar han vilja äta. Har bokat en tid på djursjukhuset till i morgon så vi ska åka och kolla om de kan se vad det är som är fel. Jag hoppas verkligen inte det är något allvarligt. Han är ju min ögonsten.

Ikväll har jag suttit och övat gitarr. Det är väl typ det jag har hunnit med. Jag måste ta tag i det igen. Jag har ingen glädje till att spela längre. Övar inte även fast jag har fått byta lärare. Jag vill inte vara på väg ner i mörkret igen. Det vore onödigt. Riktigt onödigt.

Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och inuti känns det lite kaotiskt också, om jag får erkänna det.
Mörkret kryper innanför tröjan, in på min bara hud och jag vill inte släppa in någon luft alls.

Asken 08/09

  

Den här helgen har varit bra.
Jag har varit på Breanäs igen (lika underbart som alltid och lika fint väder som alltid).
Det är något speciellt med Breanäs alltså. Inte bara det att det var där jag konfirmerades, och att jag har många minnen därifrån, självklart bidrar det, men redan första gången man kommer dit märker man att det är något speciellt med det där stället. Det ligger precis vid Immeln och har du inte varit där ännu, åk dit! Det är värt de där två timmarna i bilen för att komma dit.

Jag längtar redan tillbaka och det är så påtagligt när man kommer hem igen. Telefonen ringer stup i ett, tvättmaskinen piper, maten intages i vardagsrummet vid TV:n och när jag försöker fråga min syster om jag kan få boka tid att umgås med henne på tisdag då hon är hemma, säger hon att hon ska plugga.

Välkommen tillbaka till verkligheten, Sofia.

tennis is the shit!

  


Igår kväll hade jag träning som vanligt (bilden är dock tagen i helgen då jag och min pappa, mannen i grått bakom mig, spelade dubbel med min morbror, till höger, och hans son.
Men i alla fall, vi brukar vara tre stycken på träningen förutom tränaren. En som heter Håkan och en som heter Johan. De är vuxna men har inte spelat så jättelänge, så vi är i samma grupp. Men igår kom inte de andra två, så jag fick spela själv med Marina som min tränare heter. Och shit! säger jag bara. Jag fick springa som en galning fram och tillbaka, hit och dit, upp och ner och det tog nästan aldrig slut kändes det som. men med det jävlar anammat jag har, så kom jag tillbaka efter att inte ha tagit en-två bollar på första studsen, och tänkte nu jävlar ska jag ta den där bollen! och sprang som en galning. Lite trött i benen är jag i dag (det märktes inte minst på att det var ovanligt segt att cykla till bussen i dag) men det var värt det! Så kul det är!

Nu väntar kulturhistoriapluggande och sådär. Skriva texten till Din Gata  (www.sr.se/dingata) ska jag också göra. I morgon är det studiedag!!! :D Och då ska jag och Sam ut och fotografera. Inte nog med att jag har min egen kamera, jag fick även låna en av skolans kamera som vi ska ta porträtt med, så det är ju perfekt!

The autumn is here my friends.

Dare you to move.

   


Somliga dagar glöder man.
Idag är en sådan dag.
Egentligen vet jag inte på vilket sätt jag glöder, jag bara gör det, eller så är det mitt inre som gör det.

Igår på den litterära gestaltningen fick vi lära oss ett sätt som man kan bygga karaktärer på, om man ska skriva en novell/roman/prosa eller vad det nu kan vara. Vi skulle försöka skapa en karaktär tillsammans (vi är väl sju-åtta stycken i gruppen) och förslagen haglade över våra huvuden. Men det var roligt. Sen skulle vi försöka skapa en mamma, pappa, dotter till dem och pojkvän till henne och en dotterdotter. Dottern är hembjuden med sin nya kille och sin dotter till mamman och pappan för första gången och det ska bli en intrig där emellan. Vi hann bara skapa dottern, killen och dotterdottern. Nästa gång får vi fortsätta med de andra och så ska vi spela upp det också sedan.

Jag blev helt inspirerad till att skriva något då, så ska kanske försöka mig på att skapa några egna karaktärer utefter det sättet. Namnet är väldigt viktigt också. Trovärdigheten. Kanske därför jag aldrig tycker att mina karaktärers namn passar till dem.

Morgon...

Varför är det alltid så förbaskat skönt att sova på vardagarna? Jag vill ju inte alls gå upp. Jag vill ligga kvar i sängen under mitt varma duntäcke och bara finnas till. Bara andas.

Men det får tydligen vänta.
Plikten kallar.


Scars remain.

Just nu vill jag bara gråta, sparka och slå.
Hur kan humöret vända så himla fort? Innan i dag mådde jag ju bra.
Det var fint väder och jag fick städat badrummet och sådär ju. Men nu...
Ta bort mig här ifrån, snälla.

Mamma gav mig en tjuga.
Vet inte om det är för att döva sitt dåliga samvete, eller för något annat.
Jag tog tacksamt emot den, pengar är ju alltid bra att ha. Men ja.
Hon sa att vi nog skulle hinna med att övningsköra lite i dag.
Hann vi? NEJ
Pappa sa att han och jag kan köra lite i morgon.
Vi har friluftsdag på dagen. Sen har jag tennis på kvällen.

- Kommer ni då?, ropar mamma nerifrån.
- Ja! (Nej, jag kommer aldrig ner)

Höstvirvlar

Ibland är dagarna bra och ibland är de mindre bra.
Jag vaknade till och från i morse, men inte förrän klockan elva slog jag upp ögonen på riktigt, tittade på klockan och konstaterade vad den var. "Ojdå, är klockan så mycket", tänkte jag och gick upp. Satte mig sedan här en stund, gick ner och åt "frukost" med familjen och fastnade där. Vi pratade en massa och jag hämtade ett häfte där det står om lite olika yrken man kan välja, som jag tagit på skolan.
Resten av dagen har gått åt till att sortera, slänga saker i mina två garderober och mamma och pappa har städat undan alla grejer som stått ute i stora rummet här uppe i typ ett och ett halvt år nu. Men nu är de borta, så nu står det bara ganska många plastsäckar i hallen, men de ska till soptippen i morgon, så det är lugnt.

Hoppas på att kunna övningsköra lite i morgon eller så. Kanske ska börja plugga till religionsprovet på fredag också. Och göra lite andra läxor med. Så kan jag göra annat kul i veckan kanske. Det beror lite på.

du
sätter på dig solglasögonen
för att slippa bli bländad
av ditt förflutna

Some days are good.

I dag har det faktiskt varit en riktigt bra dag och allt har gått som på räls.
Lite små, små motgångar kanske när det gällde ensemblen ett tag där när jag inte förstod hur man skulle göra, men det ordnade sig. Det är mörkt ute och innan i dag, när solen höll på att gå ner, då var det så fantastiskt fint. Önskar jag kunde visa er hur vackert det var, men hade tyvärr inte min kamera med mig. Jag får nog börja ha den i väskan alltid tror jag. Det kommer alltid upp något jag vill fota då jag inte har den med.

Nu; gitarrspel, läsa lite och sen SOOOOVA

Du, du & du

  


Ännu en dag har kommit till sitt slut.
Jag har varit på tennislektion och det var jobbigt i dag, men kul.
Man måste ju jobba för att få någonting här i livet.
Jag citerar Alexander Supertramp från "Into the wild" :

"Om du vill ha någonting här i livet, sträck dig ut och ta det"

Ungefär så sa han.
Och det är ju så.
Man måste ta tag i det man vill.
Vi klarar allt bara vi vill.

Och jag ska sänka min medicin och ska aldrig och då menar jag aldrig skada mig själv igen.
Jag måste hålla det löftet. Jag måste det. Inte minst pga att andra i min omgivning mår dåligt
när jag mår dåligt, utan jag själv mår också dåligt. Jag måste klara det här nu. Bannemej.

"Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag."

Lördag

   


Detta är gårdagens inköp för min del. Second-hand köp för första gången och det fanns massor, då menar jag massor av saker där inne. Kläder, porslin, skor, väskor och allt möjligt. Men det var roligt att gå runt och titta där faktiskt.

Dagen består av ett besök hos mormor och morfar ikväll. Mamma kunde tänka sig att åka till någon affär och titta lite och jag hänger gärna på. Vill in till Lund och se Emil Jensen också. Vore kul om någon ville följa med. :)

Åh, jag drömde världens finaste dröm, jag ville aldrig vakna. Eller den var både fin och inte. Vi i familjen bodde i skogen och det började ösregna, träd föll och en uteliggare lade sig precis brevid oss. Det brann och jag och lillasyster fick släcka den med någon trädgårdsslang. Sen gick vi långt långt och vi träffade på Anders Johansson, min största idol sen jag var tretton. Och vi pratade och jag fick bli fotad med honom och jag fick massa kramar och fick dansa med honom och jag var lyckligast i världen. Verkligen lyckligast.

This day.

Dagen har innehållit lite allt möjligt. Först så försov jag mig lite i morse så det blev en aningen stressigt när jag skulle iväg. Sen har det varit operaprojekt, gospelkör, svenska och litterär gestaltning. Jag begav mig hem till mina kära morföräldrar och stannade där fram till nu. De är så söta. Pratar och tycker om att diskutera och lagar god mat och de är så snälla. Man kan inte tro att de är så gamla som de är, för de är verkligen hälsosamma och är ute och går och morfar målade takrännor osv. Jag tycker om dem. Mycket.

Har även läst ut Lotta Thells fjärde bok som heter Kärleksbarn och nu har jag bara den femte och sista boken kvar. Ledsamt, men ändå vill jag veta hur det går för karaktärerna.

Såhär känner jag ibland: http://www.youtube.com/watch?v=QJEs1TyzL_A&feature=related    skulle vilja skrika sådär som hon gör.

Då var det kväll igen...

Efter en tidig morgons uppvaknande med tanken "neeeej, kan jag inte få sova lite till?", fotograferande, sjungande, ätande och efter att ha sett lite av filmen Into The Wild (som förövrigt är sjukt bra så långt jag har sett) var jag rätt seg. Sedan spelade jag lite gitarr, fixade lite på mina texter som jag skulle skicka in till Lilla Augustpriset så var det dags för min första riktiga tennislektion på tennisklubben här hemma. När jag såg hur pass mycket äldre de andra är som jag ska spela med (de är kanske 30 någonting sådant), så tänkte jag hjälp vad har jag nu gett mig in på? Men sen när vi väl började spela så gick det ganska bra. Jag fick in några fina bollar lite då och då och jag fick dem  till att springa lite grand. (Även om kvinnan släpade fötterna efter sig ganska mycket. det gjorde iofs mannen också). Jag sprang som en galning för att försöka hinna och ta alla bollarna och jag fick beröm ett par gånger under lektionen. Kanske var det för att jag är ny, eller för att jag är duktig på att spela, vad vet jag. Men det kändes bra att få beröm i alla fall.

I morgon börjar jag tjugo i tolv. Skööööööööööönt.
Ska bara kolla när bussen går också.

God natt på er

RSS 2.0