Evanescence <3


fredag och var är lugnet?



Min kropp börjar äntligen säga ifrån nu.
Jag har dragit på mig en förkylning och det känns på ett sätt bra.
Jag behöver vila, men jag hinner inte för min almanacka är så fylld till brädden.
Önskar bara jag kunde krypa ner i sängen och få ligga där.

Jag sa ifrån igår. Sa till mamma att jag inte orkar. Hon frågade vad det är jag inte orkar. Jag svarade: "Följa med till Tyskland" Hon: "Du måste. Jag orkar inte prata om det här nu för jag är trött."
Hon tvingar mig alltså.
Jag sa det till pappa nu på morgonen och han sa att han inte tycker om när det är sådär mellan mig och mamma. Han sa också att det var likadant förra året, och det var det ju. Men det är mamma som vill ha med mig och jag försöker att säga ifrån att jag inte orkar ju, men hon vill inte lyssna. Jag ser ingen som helst glädje i att åka med. Faktiskt inte. Jag ser det bara som ännu en grej i min överfyllda almanacka som får mig att explodera.

Önskar jag kunde bryta ihop. På riktigt.

Everybody´s fool

 


Ibland vet jag inte var jag har mina tankar.
Allt bara snurrar runt runt runt i huvudet och det är som massa bubblor som varken vet ut eller in.
Så känns det just nu.
Mitt i det som jag trodde var ett lä, kom en stor storm.
Jag hade satt mig tillrätta på ett ställe där jag trodde att jag var säker.
Men jag hade fel.
Det snurrsnurrsnurrar och jag hinner inte med alls.

Skulle behöva en kram... :/

Onsdag




I dag kom boken hem i brevlådan som jag fått med två texter i. Känns mäktigt att få se sina ord i tryck sådär.

Annars har det varit nationellt prov i svenska, ensemblerep, skrivit text till Din Gata (som jag kom på att jag glömt göra när jag satt och gjorde provet, lånat böcker av Marcus Birro på bibblan, cyklat till och från bussen och sådär. Dagarna fylls med saker och sen när det väl blir kväll (har trott det varit kväll ända sen fem-sex tiden eftersom det är så himla mörkt) så kommer jag aldrig i säng i tid. Likadant varje kväll. När klockan ringer på morgonen orkar/vill jag inte gå upp. Men kommer oftast upp efter att ha ställt om klockan en kvart längre när den väl ringer. Men sängen är alltid så varm och skön på vardagarna. Inte särskilt konstigt, eller? Frågan är då varför jag inte lägger mig tidigare..Svaret är: vet inte. :P

Har funnit en väldigt duktig tjej på bilddagboken som är skitduktig på att fotografera och jag har suttit och tittat igenom några av hennes bilder nu. Alla är fantastiska och jag blir mer och mer sugen på att fotografera. Så därför ska jag och Sam ses och fota lite på lördag. Hoppas bara att det inte regnar. Men då tar vi och står under paraply. ^^ Får vara lite försiktig med skolans grejer bara, men jag är alltid försiktig.

Nu: Sova.

Du var min armé

.............


Det är måndag i dag och vinden hotar att slita av taket på vårt hus känns det som. Det är mörkt (lade ni märke till att det började skymma redan vid fyra-tiden i eftermiddag?) och jag är allmänt trött.
Dagen har väl inte varit sådär väldigt jippi och i morgon väntar en ännu roligare dag. Jag ska först ha psykologi där vi ska titta på filmen A Clockwork Orange och vi började titta på den förra veckan, men jag gillar den inte alls. Kul att veta att man dessutom ska skriva en filmanalys på den när man inte gillar den.

På eftermiddagen ska jag till läkaren. Och mamma ska följa med. Men hon ska snabbt tillbaka till jobbet igen sen, för hon har egentligen möte mellan fem och åtta på kvällen. Och jag (vi) ska vara hos läkaren klockan fyra. Jag bävar inför detta. Vill inte vill inte vill inte.

Söndag/stadsbibblan/filippi

............ 


Solen skiner utanför fönstret och det blåser lite grand.
Det är söndag och i morgon har jag muntligt nationellt prov i svenska.
Jag bör förbereda mig för det.

Igår var vi och tittade på tomten (andra bilden) där mamma och pappa vill bygga hus. Det var mycket mer glest nu pga alla löv som fallit till marken. Men ja. Vi får se. De har hittat en annan hustyp nu som de nästan gillar bättre så jag vet inte riktigt vart det är på väg. Jag vill bara veta att de vet om att jag kanske inte kommer bo hemma till hösten när detta huset kanske i så fall är färdigt. Jag vill inte känna mig pressad att bo kvar hemma (som jag nog gör lite om vi flyttar och bygger ett nytt hus), men ändå känna mig välkommen hem när jag vill. Så det är lite kluvet där. Jag vet inte om de har tänkt så långt, men kanske bör föra det på tal. (Även att jag kanske inte kommer vara hemma på nyårsafton)

Den första bilden är från motorvägen här där jag bor och bilarna kör väldigt fort som ni kan se.
Jag övningskörde igår också. Fast uppe utanför Höör. Fick köra på skogsvägar som var jättekrokiga och backiga och man såg ingenting innan backen. Inte hur den svängde, vad som kom på andra sidan, ingenting. Det var lite jobbigt. Men det gick väl ganska okej ändå. Måste lära mig att anpassa växeln efter hastigheten.

Som ni ser, finns det även en varningsskylt för grodor där vi är och tittar på tomt.

I dag blir det en tur till stadsbibblan för att lämna tillbaka massa böcker och för att låna en Levande bok. Man lånar en människa och pratar med denne. Antingen en rabbin, imam, en före detta missbrukare, en muslimsk kvinna eller en parkeringsvakt. Sedan ska jag iväg till Lund och Filippi.

Ockupationen i Lund



André Bardun efterfrågar insatser från socialförvaltningen. Han ser husockupationen som en manifestation.

Foto: Anna Bank


I går revs det ockuperade huset på Kävlingevägen 51 och i natt ockuperades två nya hus. Ett på bankgatan, och ett på Klosterängsvägen. Ockupanterna är redan polisanmälda och frågan är vad som kommer ske nu?

WEBBTV: http://sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_lund/article385782/Folj-med-till-de-ockuperade-husen-i-Lund.html?context=webbtv

artiklar om ämnet:  http://sydsvenskan.se/lund/article385817/De-tog-vart-hus.html

http://sydsvenskan.se/lund/article385715/Ungdomar-ockuperar-nya-hus-i-Lund.html

http://sydsvenskan.se/lund/article385838/Ockupanterna-polisanmals.html

SENASTE SENASTE SENASTE: http://sydsvenskan.se/lund/article385912/Polis-stormar-ockuperade-hus-i-Lund.html

stökigt, stökigt, stökigt.

.........

Rummet blir så sjukt stökigt på vardagarna och klockan bara springer iväg. Dessutom dör blommorna. (Jag ska slänga dem)

Jag har suttit vid datorn hela kvällen. Undantag en halvtimme då jag tittade på Andra Avenyn (som för övrigt är sjuuuuukt spännande! ^^) Har suttit och skrivit på mitt religionsarbete och sedan fixat till ensemblelåten till i morgon. My Last Breath med Evanescence. Vet dock inte om vi kommer spela den då, men jag hoppas det. Vill inte spela den där jazzlåten som en tjej tog med, för det är så jobbiga ackord.

Det ska bli skönt när religionsarbetet är inlämnat och klart. Just nu är det i slutskedet kan man väl säga, och jag kollar igenom det flera gånger för att upptäcka massa grejer jag måste ändra innan jag lämnar in det.

Övningskörde innan i dag och det gick ganska bra. Måste dock läsa lite mer teori och köra något hemma åtminstone. Men min lärare berömde mig ändå. Min kompis J satt med i bilen också.

Blicken far över till olika bloggar och såg att en av de mest lästa bloggarna här är en tjej som är sjutton år som är trebarnsmamma. Förstår inte var den här längtan efter pojkvän och barn kommer ifrån, men den har infunnit sig. Antagligen kommer det inte vara något som kommer gå i uppfyllelse förrän många många år framåt, men det hindrar ju inte att jag kan tänka på det nu. Undrar om någon skulle vilja bli tillsammans med mig, gifta sig och sedan skaffa barn med mig? Jag hoppas att det blir så, men jag vet ju aldrig. Sen vet jag ju inte om jag kan få barn heller. Tänk så kan man inte det. :/ Jag tycker det vore jättehemskt i sådana fall.


Här kommer en video som får dig lite piggare i höstmörkret =)




Tänd eld på dina tankar

......

I går åt jag fruktsallad med glass och ikväll känner jag mig värd ett kexchoklad, eller i alla fall en bit av det.

Jag förstår mig inte på mig själv ibland. Vi fick tillbaka vårt svenskprov i dag och jag fick 33/36 poäng, alltså MVG. Och jag tillåter mig inte att bli glad?! Jag tänkte: "Yes" när jag fick det i mina händer, men det var ingen glädje i det. Bara ett konstaterande. Varför ska man då kämpa så jävla mycket om man ändå inte kan tillåta sig att bli glad? Det undrar jag.
Mamma är stolt över mig. Hon sa att allt ju verkar gå så bra nu och så vidare. Och visst, jag har bra betyg överlag, men finns själen där? Finns lyckan och viljan att lära sig? Nej. Jag är så förbannat trött på skolan och allt som hör till den att jag snart inte vet vart jag ska ta vägen. Rädda mig?

Innan i dag önskade jag att jag hade haft en varm pojkfamn att kunna krypa in i och jag vet, man ska inte skaffa sig en pojkvän bara därför, men jag saknade det. Jag vet inte om jag tror på livslånga förhållanden (men mina morföräldrar har varit gifta i...vad är det? 40 eller 50 år nu. och de håller ju fortfarande ihop). Mina föräldrar har varit gifta sen -89. Så snart 20 år sedan. Men kanske är det annorlunda bland oss som är dagens ungdom? Det dumma var att jag tänkte att ingen kommer vilja vara tillsammans med mig för att jag inte är tillräckligt snygg, inte tillräckligt glad och så vidare. Och det är ju också en nedåtgående spiral. Suck.

Jag får krama om nallen när jag ska sova istället.

Hjulspåren är detsamma som förr

...,,,, 

Det är söndag i dag och jag har äntligen tonat håret.
Jag blev nöjd. Har dock inte sett det i dagsljus ännu, men det blir nog bra. Hoppas bara att det kommer sitta kvar ett tag. Har ju ofta vax och gelé i det, och därför tvättar jag det ganska ofta. Men jag får göra om det när det gått ur. Tycker om denna färgen.

Jag förstår inte hur jag ska orka med denna veckan som kommer.
Det är så jävla mycket som ska göras och jag vill inte alls. Ångesten bara stiger och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Ser alldeles förvirrad ut och jag vet inte vad jag ska göra. (Titta på bilden liksom. Är det där jag?) Jag ser så himla bortkommen och vilsen ut.

Hjulspåren ser fortfarande likadana ut.
Lite igenväxta, men jag slår snabbt upp dem igen och då ser de precis likadana ut som de gjorde förr.
Precis, precis likadana ut.


Detta ska göras:

- skriva klart religionsarbetet plus ha en redovisning på tio minuter
- litterär gestaltning där jag ska skriva en text på 2 st A4 sidor
- projektarbete där jag ska fota, maila de som är med, öva med J
- ensembleläxa (skriva ut ackord till My Last Breath med Evanescence osv)
- Din Gata text
- förbereda inför svenska nationella
- övningsköra
- teori på körskolan
- BUP
- lämna in foto till fotolektionen på onsdag och ta foton till de 3 sista ämnena till fotomaratonet
-lägga över bilderna på USBminne


(syret kommer inte ner i lungorna)

RSS 2.0