Jesus Christ Superstar

  


foto: Malin Arnesson

igår hade jag förmånen att få vara på genrepet av Jesus Christ Superstar.
den var så otroligt bra och jag är glad över att få se den i februari igen med familjen.
en del av dem jag gick med tyckte att han som spelade Judas borde ha bytt med Ola som spelade Jesus,
men det tyckte inte jag. tyckte det var hur bra som helst, så som det var.
(på bilden är det Pontius Pilatus och Jesus/ Fred Johansson och Ola Salo)

i dag blir det pluggande och ta det lugnt.
har en mäklare här nu som ska värdesätta huset.
måste väl vara trevlig och snäll när han kommer upp hit.

nu: ta någon macka (åt bara gröt till frukost) och sedan sätta igång med arbetet.

måndag/dålig dag/tandläkaren

Det känns som om allting gått emot mig i dag.
Ibland har man ju sådana dagar och alla har det, jag vet.
Men jag är bara så trött på de dagarna.
Har känt mig totalt misslyckad i dag.

Spelade tennis med pappa och det gick i och för sig ganska bra, men emellanåt kände jag mig bara så otroligt misslyckad. Sen var jag hos tandläkaren och jag hade i alla fall inga hål, men jag hade glömt hur ont det gör att få tandsten borttagen. Fy fasen vad ont det gjorde. Det där ljudet som kommer från en borr/slipningsgrej eller vad det nu är de använder, är ju inte världens roligaste direkt. Fick recept på fluorskölj som jag ska ta varje kväll och så ska jag ta plackers efter jag har borstat tänderna (tandtråd).
Övningskörde också och när jag skulle köra ut från en mindre väg till en större, kom där en lastbil på den stora vägen som stannade och väntade på mig eftersom den skulle svänga in på vägen jag kom ifrån. Jag fick motorstopp och startade bilen igen. Motorstopp, startade. Motorstopp, startade och så höll det på så ett tag. Jag blev mer och mer stressad och det kom dessutom bilar från andra hållet på den stora vägen och jag kände mig så himla ivägen. De andra tyckte säkert jag var en jättedålig bilförare och störde sig säkert massor på mig. Tårarna trängde fram och det var bara allmänt jobbigt. (Jag lyckades köra från Industriområdet och hem i alla fall. Lyckades även köra i regn. Det hade jag inte heller gjort innan).
I morgon ska jag köra på körskolan och är så rädd att min lärare där kommer vara på mig om att jag inte kört så mycket. Han vill ju se utveckling, och jag vill ju utvecklas. Har gått sju lektioner och har tjugofyra sammanlagt och det är mycket kvar jag behöver öva på. Måste försöka boka in körtid med mamma och pappa varje helg för att det ska bli något resultat som går framåt. Ska försöka ta tillfället i akt att sätta mig vid datorerna på körskolan och göra lite teori också. Det är nog på tiden.

Ibland känns det som om jag vill leva tills jag är åttio år gammal och ibland vill jag inte ens leva veckan ut. Men livet går väl upp och ner, så det är väl bara att acceptera det kanske...

lördag/en timme extra i natt

Jag vet inte vad det är med mig. Min mage är jättekonstig och gör uppror stup i kvarten. Det känns som om det står massa människor där inne och kniper mig i magen. Men det är ändå inte riktigt som magknip, men lite åt det hållet. Jag hade det igår också. Och har haft det någon annan dag med. Undrar vad det kan vara?

Om jag inte hade tittat i tidningen/hört pappa säga att vi får en extra timme i natt, hade jag glömt att ställa om klockan. Så det är tur att jag hörde det. Nu får vi ju en timmes extra sömn i natt. <3

I dag har jag ändå hunnit med det jag skulle; städa rummet och städa till Champis, så det känns bra.

Jag har inte så mycket mer att skriva just nu mer än; sov så gott allihop.


onsdag/biblioteket/spelning

  


I dag är det onsdag och vi hade en spelning på Videdalsskolan i Malmö och det gick okej. Sedan begav jag mig till Stadsbiblioteket och lånade massa böcker till mitt religionsarbete, närmare bestämt sju stycken. Hoppas på att kunna skriva ihop något bra.

Visade en bild på de där skorna för mamma och hon bara suckade, sa att jag ju redan har ett par lackskor som jag inte använder så mycket (det är hög klack på dem och jag har inte lärt mig gå i dem ordentligt än. bara för det ska jag ha dem på fredag när jag ska på fest) och att de är opraktiska osv. Jag frågade henne om vi kunde ses på Triangeln i morgon då efter att hon slutat jobba, men nej. Hon sa att hon är så trött efter gårdagen när hon kom hem sent så att hon inte orkar. Men kanske i helgen. (Varför ligger hon då och sover i soffan för? Hon kan väl gå och lägga sig i sängen då istället om hon är så himla trött.)

Har kollat på Din Sko www.dinsko.se och ser att det antingen finns skor i lager, ett fåtal kvar eller så är de slutsålda. Än är inte hoppet ute, men jag vågar inte vänta till helgen, för då är de säkert slut. Undrar hur länge man kan reservera ett par skor om man skulle vilja göra det? Jag har bett pappa göra ett kontoutdrag åt mig så att jag ser hur mycket pengar jag har. Min syster är skyldig mig pengar och mamma och pappa också, så kanske går det att få ihop till vad skorna kostar ändå. Men sen har jag ju beställt Kentboxen också, så egentligen har jag kanske inte råd. Men kanske kan se det som en tidig tidig födelsedagspresent?

Är jag shoppoholic eller vad det heter? Så fort jag fått för mig att jag vill ha något, vill jag ha det meddetsamma och går inte det, ser jag till att hitta ett sätt som gör att det funkar. Oftast i alla fall. Det är lite skrämmande, men samtidigt är det spännande. Hm. Ja. Jag måste verkligen göra en plan över vad jag lägger mina pengar på, och vad jag inte lägger pengar på. Så att jag får en översikt.

skor




Mwip . Här är de. Eller hur är de snygga?! De kostar 499 kronor. Lite mindre bra. Men kanske är inte det särskilt mycket för ett par skor?

tisdag

  


Mwip..Ge mig honom i födelsedagspresent <3

I dag hade vi första spelningen med turnégruppen på Söderkullaskolan.
Det gick faktiskt ganska bra och publiken busvisslade osv.

Annars har jag skrivit text till Din Gata som finns på www.sr.se/dingata i morgon någon gång,
ätit makaroner och korv, suttit med Champis i famnen och tittat på House på tv, tittat på veckans Andra Avenyn avsnitt (ge mig mer ge mig mer ge mig mer) och letat lite på inernet efter lämpliga böcker som jag kan använda till mitt religionsarbete.

Jag gick på stan lite också. Hade dock inga pengar och det var nog tur, för jag hittade massa skivor jag vill köpa plus ett par jättesnygga skor. Egentligen behöver jag kanske inte nya skor sådär jättemycket, men jag har liksom inga fina höstskor direkt som man kan ha till kjol och liknande, så då passar de skitbra. Hon i affären visste inte om de får  tillbaka dem om de tar slut osv, men jag hopps verkligen inte min storlek hinner ta slut innan jag hinner köpa dem (om jag nu ska göra det). Hade velat prata med mamma om det, men jag har inte träffat henne på hela dagen. Hon och Linnea kom hem nu. De lär nog inte komma upp hit för att säga godnatt...

Upp klockan 5.45 i morgon bitti med. Underbart.

(bilden: Jonne Aaron från Negative)

De kommer till Sverige den 17 jarnuari! Någon som vill gå med mig? Det är på KB i Malmö.

måndag.

  


I dag har jag haft genrep i skolan inför i morgon då vi åker ut till Söderkullaskolan för att spela.
Det är turnévecka.
Jag tappade bort mig lite på genrepet så jag behöver kanske ta igenom låtarna vars en gång innan jag lägger mig, så att det känns någorlunda okej i alla fall.
Har även varit och klippt mig (som ni kanske ser på bilden :P) och köpt en baklampa till min cykel.
Framlampa lånar jag av min syster.
Nu ska jag bara köpa en ny hjälm också så blir det bra.

Jag har även skickat in förra veckans loggbok till min handledare och jag hoppas att han ger mig respons den här gången. Fick nämligen inte det förra veckan.

Nu i dagarna bör jag även:

- skriva på religionsarbetet
- låna böcker till det på bibblan
- jobba lite med projektarbetet
- skriva loggbok

ingen rubrik

det här går snart inte längre.
det gör inte det.
jag blir så rädd för mig själv.
dels för att jag har blivit så himla bra på att dölja känslor,
och för att jag inte vågar släppa ut dem när de väl kommer.
jag vågar inte sätta ner foten och säga nej nu orkar jag faktiskt inte längre! snälla hjälp mig! (jag känner mig inte värd hjälpen)

jag är konstant trött, jag tänker alldeles för mycket och tankarna snurrar runt i huvudet och trasslar ihop sig till ett garnnystan som är omöjligt att få upp. hur mycket man än försöker.

mörkret kryper långt in under huden och bosätter sig där.
(jag har inget att säga till om)
det är svårt att förklara, men det är en nervös och orolig känsla inuti min kropp hela tiden. aldrig kan jag slappna av och alltid tänker jag på morgondagen, dagen efter det eller flera veckor i förväg.
(jag kan aldrig befinna mig i nuet fullt ut)

livet skrämmer mig.
samhället skrämmer mig.
jag vill inte vara fast i den här jävla bubblan längre,
jag vill bryta mig loss, jag måste bryta mig loss
samtidigt
vill jag skada mig så mycket som det bara går,
med allt som bara går att skada sig med,
för att bevisa för mig själv att jag är värdelös.

jag vet inte om jag har fallit tillbaka till depressionen igen,
men det känns så. allt ser bara mörkt ut.

   




jag är tillbaka i gamla hjulspår.

16 oktober 2008;

  


Det är snyggt med snagg. Ena dagen vill jag ha sådär kort hår igen, och nästa dag vill jag ha jättelångt, sådär långt som Amy Lee i Evanescence har. Men det var skönt att ha sådär jättejättekort hår. Nu är det mellanlångt tycker jag, även om det fortfarande är kort. När jag tog i gelé häromdagen så fick jag det inte att stå ut så som jag ville. Så jag får väl se. Har ju köpt röd toningsfärg, så kanske får färga det innan jag klipper mig i sådana fall. Eller det kanske funkar om man har sånt där kort hår också?



Snart är det turnévecka. Enda giltiga frånvaron är om man har feber eller vinterkräksjukan. Tack för den liksom. Det räcker tydligen inte med att man mår psykiskt jättedåligt, utan det måste synas utanpå att man är sjuk. Jag frågade min syster hur hon tyckte jag såg ut. "Trött", svarade hon. "Jättetrött". Det känns som om jag hade kunnat gå och lägga mig nu redan och vakna i morgon eftermiddag. Eller inte vakna alls.

Förlåt.

Vi ska alla en gång dö.

Det är ungefär så det känns. Ena stunden känns det bra, och nästa känns det dåligt. Eller skit rent ut sagt. Jag antar att det är så alla känner och jag har ju inte mer rätt att klaga än någon annan. Just nu känner jag mig bara som en människa som klagar hela tiden. Har suttit hela helgen och pluggat psykologi och likaså hela kvällen i dag. I morgon har jag prov och jag vet inte alls hur det kommer att gå. Jag kan ju inte de olika faserna i Freuds respektive Eriksons tänkande (även om de är rätt lika) och jag kan inte Piagets tankar/faser heller. De kommer med all säkerhet att komma på provet. Men jag försökte ju sammanfatta alla trettio sidor eller vad det var vi hade, och det blev tolv A4 sidor på datorn. Jag vill inte mer. Jag orkar inte med skolan. Helvete.

Dricker dagens ungdomar för mycket alkohol?

alkohol


Läste lite om alkohol på svts hemsida. Vad anser ni om det som skrivs och om det som sägs i debattprogrammet? Vad tycker ni om alkohol?


Diskussion om ämnet:

http://forum.svt.se/jive/svt/thread.jspa?threadID=28454&lid=puff_1273181&lpos=extra_0


Debattprogram om ämnet:

http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=34858&lid=puff_1273181&lpos=extra_1


Sanna Bråding om alkohol:

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1272471&lid=puff_1272499&lpos=lasmer

Plugg, plugg, plugg

Nu har jag avklarat svenskprovet som vi hade i dag på romantiken. Det känns mycket skönt. Trodde att jag skulle kunna koppla av nu ikväll, tills jag kom på att jag har psykologiprov på tisdag, ett religionsarbete som måste skrivas (som ska innehålla 5-8 sidor text), en artikel och en muntlig presentation på tio minuter. Religionsarbetet ska vara klart vecka 45. Dessutom har man ju projektarbetet som man måste fixa med plus massa andra läxor i gitarrspel, ensembler osv. Allting kommer över en samtidigt, helt enkelt. Lite svårt kan det vara att rangordna dessa, efter vilket man tycker är viktigast, men någonstans måste man väl få det att fungera också.

Åt bara lite soppa till middag i skolan (den var inte så jättegod) och tre mackor.
Är rätt hungrig nu, men pappa ska nog snart ställa sig med maten. Jag borde kanske hjälpa till.

Klockan är redan sju och det är redan mörkt utanför.

Detta skrivs i mörker utanför fönstret...

Jag vill måla mina naglar svarta, ta på mig svarta kläder, stora kängor och stora svarta tjocktröjor. Måla ögonen kolsvarta sådär att folk knappt vågar titta in i mina ögon. Jag vill gömma mig för världen och känna mig svart svart svart.

Våga inte hindra mig.

Borde ha pluggat mer ikväll, men jag har helt enkelt inte kunnat. Koncentrationen har svikit mig gång på gång och ämnena har inte intresserat mig ett dugg. Hur kul är det att läsa om romantiken när man vet att man kommer få frågor på människor som levde då osv osv och sedan få betyg på det? Jag känner mig inte motiverad till att lära mig överhuvudtaget. Förlåt.

Jag vet att jag inte ska tänka att jag ska plugga för att få betyg, men det är så det känns nu igen. Hösten och jag går inte ihop. Eller så är det så att vi faktiskt gör det, att jag känner mig hemma i mörkret, men ändå inte. Jag vet inte.

Skolan vet ingenting. Vi ska ha musiktema i morgon, men ingen lärare vet någonting om det. Inte var vi ska vara, inte hur dags och ingenting alls. Bara rektorn som vet, men när jag skulle fråga honom var han inte där. Jag hatar detta. Får väl gå dit och följa med strömmen antar jag, för ingen annan vet ju heller. Men jävligt dålig stil att inte ge någon info överhuvudtaget. Någon har hört att det är i aulan halv ett, och vad vet jag...

I tried to kill the pain
but only brought more
so much more
I lay dying
and I'm pouring crimson regret and betrayal
I'm dying, praying, bleeding and screaming
am I too lost to be saved
am I too lost?

my God my tourniquet
return to me salvation
my God my tourniquet
return to me salvation

do you remember me
lost for so long
will you be on the other side
or will you forget me
I'm dying, praying, bleeding and screaming
am I too lost to be saved
am I too lost?

- evanescence


Måndag kväll.

Nu har jag gjort samma sak som min syster brukar göra. Jag lånade en sak av henne utan att fråga, men berättade nu för henne att jag gjort det. Hon blev inte så glad. Och dum som jag var kom jag med "men du har ju också lånat grejer av mig utan att fråga". Detta var en bok som hon fick med posten. Jag tycker att eftersom vi båda läser denna boken som heter Accent så kan vi dela på den, eftersom vi bara får hem en med posten. Men det var dumt av mig att ta den sådär. Hoppas hon förlåter mig.

Nu ska jag läsa lite i den och sen i en annan bok och sedan sova.
För jag är massa trött.

Shane Claiborne

 


Den här mannen inspirerar mig som tusan.

Filmblogg.

Jag har skapat en ny blogg; Filmbloggen.  www.oceaneravord.blogg.se/film

Gå gärna in och kolla där. Jag ger betyg på filmer jag sett. Än så länge är där bara en, men det kommer flera.
Kom gärna med synpunkter och kritik om det är något ni tycker jag bör ändra på.

Champis

  


Snälla sötnos, bli frisk.
Jag vill inte lämna bort dig till sjukhuset, för det kommer kännas så tomt här hemma.
Men om det är det som behövs så får jag göra det i alla fall.
Snälla, bli frisk innan så jag slipper skicka iväg dig.

Stress, stress, stress

 


Såhär ser sötnosen ut nu, när han är ca ett år gammal. Han är så mysig. Jag satt med honom i soffan en lång stund och klappade honom. När jag slutade någon sekund så buffade han på min hand som om han sa "klappa mig mer", så det gjorde jag.

Han vägrar fortfarande att äta den där blandningen. Jag försökte ge honom den, men han rycker till och sprattlar och hoppar iväg. Mamma försökte hjälpa mig också, men det gick inte då heller. Pappa har lyckats få i honom maskrosblad, så det är ju alltid något. Jag lade i lite sallad i hans bur, så får vi se om han äter det. Han måste ju äta vanligt snart igen. Jag känner beckenet (stavas det så?) på honom och riktigt så mycket har jag inte känt det innan.

Den här dagen stavas STRESS!  Jag har haft körlektion (som gick rätt okej, men var väldigt ringrostig i början. måste köra mer hemma), sen fick jag stressa till stadsbussen som jag missade, och kom därför fem minuter sent till gitarrlektionen, som förövrigt gick rätt okej. Någonstans där under gitarrlektionen kom jag på att jag glömt kameran hemma, så att jag inte kunde ladda in några bilder på fotolektionen, vilket resulterade i att jag satt i klassrummet med läraren stående där fram som försökte förklara för alla tvåorna hur de skulle skapa mappar i rätt konto, och jag satt och photoshopade några bilder, som jag lade in för någon vecka sen.

Lunch och religion hade jag och sedan ensemble. Vi har tagit ut tre låtar som vi ska kunna spela på turnéveckan och vi spelade aldrig den låten jag tog med. Nu när jag liksom har suttit och fixat och skrivit om den och allt. Gah! (visserligen var där något småfel, men det hade ju alla fått ändra i sina papper i sådana fall).

Efter lektionen var det stress, stress, stress på bussen och messa till E på Din Gata redaktionen och fråga om jag skulle ringa när jag var utanför. Jag fick svaret ja, och sedan ringde telefonen och han frågade hur långt jag hade kommit. Då var jag vid Gustav Adolfs Torg. Tror vi körde fel håll och jag var helt förvirrad (eller så är det en annan buss som tar det andra hållet jag tänkte) och åkte en hållplats längre bort och jag fick springa till studion. Skulle precis ringa, då jag hör någon ropa mitt namn. Då är det deras (Mona & Ehsans) kollegor som ropar på mig och släpper in mig. Någon minut efter stod jag anfådd i studion och försökte samla mig.

Klockan stod på 14.57 och vi skulle börja sända klockan 15.

(Ge mig lugn och låååång sovmorgon, snälla?)

Om du vill lyssna på mig i eftermiddagsshowen går du in på adressen nedan och tar framåt tills det har gått ungefär 28 minuter i programmet. Där läser jag live.


RSS 2.0